„Crème de la crème”, czyli Francja w pigułce

„Crème de la crème”, czyli Francja w pigułce

21 kwietnia odbył się etap finałowy Ogólnopolskiego Konkursu o Francji i Frankofonii zorganizowanego przez KUL. Dwoje naszych uczniów, Sara Kopeć i Bartosz Frątczak z klasy IVb pokonali długą trasę do Lublina, żeby stanąć w szranki z setką uczniów z całego kraju. Dla pasjonatów języka francuskiego była to okazja do wykazania się wiedzą i spotkania z uczniami oraz nauczycielami. Wszyscy mieli możliwość na żywo odwiedzić znany uniwersytet, dla opiekunów zorganizowano warsztaty metodyczne, a na zakończenie piknik frankofoński.
Gratulujemy i dziękujemy naszym uczniom oraz opiekunce konkursu, pani Barbarze Jusypenko.
Życzymy im dalszej motywacji do uczenia się tego pięknego języka.

Komentarze

komentarzy

Podobne wpisy

Podróż z „Kandydem” w Operze Wrocławskiej

Podróż z "Kandydem" w Operze Wrocławskiej

Kontynuujemy program "KulturalneLO", czyli spotkania ze sztuką "na żywo". W nowy rok 2025 weszliśmy w rytmie niezwykłych kompozycji Leonarda Bernsteina, wystawianych w Operze Wrocławskiej pod tytułem "Kandyd". Na stronie Opery czytamy - "Leonard Bernstein pracował równolegle nad Kandydem i West...

Ranking 2025 – kolejny ze „Srebrną Tarczą”

Ranking 2025 - kolejny ze "Srebrną Tarczą"

Bardzo cieszymy się z faktu, że kolejny rok podtrzymujemy wysoki poziom i ponownie możemy pochwalić się "Srebrną Tarczą" w Rankingu Perspektyw 2025. Na sukces, którym jest awans na pozycję 266 w Polsce oraz 18 miejsce na Dolnym Śląsku zapracował rocznik absolwentów 2024, który uzyskał wysokie...

Biochemia jest ciekawa, zwłaszcza na Uniwersytecie

Biochemia jest ciekawa, zwłaszcza na Uniwersytecie

W sobotę 11.01.2025 grupa 7 uczniów (klasy 2c, 3c, 3f) wraz z panią Karoliną Jarząbek wzięła udział w zajęciach na Uniwersytecie Wrocławskim na Wydziale Biotechnologii w ramach współpracy między naszymi placówkami. Zajęcia "Ciekawa Biochemia" dotyczyły analizy spektrofotometrycznej próbek...